Recept

Risotto met kerstomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in een handomdraai

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in boter. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels mooi glazig zijn.

  3. 3

    Verdeel de rijst over de cocottes. Leg er de tomaatjes op. Schenk er kokende bouillon over en sluit de cocottes meteen. Zet ze 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Roer de geraspte parmezaan door de risotto en zet de cocottes weer 10 minuten in de oven. Leg ondertussen het spek tussen 2 velletjes keukenpapier en droog het 1 minuut in de microgolfoven.

  5. 5

    Werk de risotto af met het spek, een blaadje basilicum en parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met kerstomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!