Risotto met verse erwtjes en chorizo
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Warm de bouillon op in een pannetje.
-
2
Stoof de sjalot aan in een eetlepel boter en laat glazig worden op een zacht vuur. Voeg de rijst en de knoflook toe, laat de rijst glazig worden en blus met de witte wijn. Laat de witte wijn verdampen en giet er 2 pollepels warme bouillon bij. Laat al roerend de bouillon inkoken en voeg dan opnieuw bouillon toe. Giet er telkens pas verse bouillon bij als de vorige dosis helemaal is ingekookt.
-
3
Als de rijst bijna gaar is doe je de erwtjes in de resterende warme bouillon en voeg je ze vervolgens bij de rijst. Breng de risotto ten slotte op smaak met een klontje boter en 60 g geraspte parmezaan. Kruid bij met verse tijm, peper en zout.
-
4
Bak de chorizo in de pan. Serveer de risotto met cottage cheese, chorizo en geraspte parmezaan. Garneer met een handvol kervel.