Gelakte zalm met aardappelkoekjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, laat uitdampen en pureer ze terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen.
-
2
Laat de maïs uitlekken. Hak de helft van de olijven fijn. Bak het spek knapperig in een pan zonder vetstof.
-
3
Verkruimel de feta en meng ze met de parmezaan, bloem, melk, maïs, gehakte olijven, het spek en 30 g boter. Roer er de gepureerde aardappelen door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vorm koekjes van het mengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan met flink wat olie.
-
4
Bestrijk de zalm met ahornsiroop en kruid met peper en zout. Bak ‘m aan beide kanten goudbruin in boter of olie. Draai het vuur lager en laat de zalm zachtjes verder garen.
-
5
Verdeel de aardappelkoekjes en de zalm over voorverwarmde borden. Garneer met spinazieblaadjes en de rest van de olijven.