Saffraanrisotto met schorseneren en gelakte zalm
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Schil de schorseneren en snij ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de schorseneren 1 minuut aan. Voeg de rijst en de saffraan toe en roerbak nog 1 minuut. Blus alles met de witte wijn en laat die inkoken. Voeg 2 soeplepels bouillon toe en laat die zacht inkoken. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.
-
2
Meng de honing met het sinaasappelsap, de tijm, de mosterd, de garam masala en de sojasaus. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan. Bak de zalm kort op een heel hoog vuur. Voeg de marinade toe en lepel de marinade geregeld over de zalm met terwijl je verder bakt. Laat de marinade goed inkoken tot een ingedikte saus.
-
3
Voeg een klontje boter en de geraspte parmezaan toe aan de risotto. Laat hem nog 2 minuten rusten. Serveer de risotto met de zalm en de marinade. Werk het gerecht af met de laurier.