Kerstkuiken met saffraanaardappeltjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze doormidden en kook ze 10 minuten, samen met de saffraan. Verwarm de oven voor op 225°C.
-
2
Kruid de kuikens met peper en zout. Bestrijk ze met olie en leg er het spek op. Zet 40 minuten in de oven. Hou warm in aluminiumfolie. Bewaar het vet.
-
3
Meng de aardappelen met peper, zout en 2 el olie. Zet ze de laatste 30 min. bij de kuikens in de oven. Schep af en toe om.
-
4
Kook de spruiten en wortelen in wat water met boter en het bouillonblokje. Laat 10 minuten garen onder deksel. Doe er de erwtjes bij en laat nog 5 minuten garen.
-
5
Verwarm het braadvet en roer er 1 el bloem door. Doe er de fond bij en laat inkoken. Kruid met peper en zout. Serveer de kuikens met de groenten, de aardappeltjes en de saus.