Gember-honinghartjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven op 170°C).
Schil de gember en rasp de wortel fijn.
-
2
Breng 4 el water met honing, suikerbietensiroop, bruine suiker en zout aan de kook. Haal van het vuur. Snij de boter in blokjes en roer ze door het mengsel.
-
3
Roer de geraspte gember, het bakpoeder en de kardemom goed door de honingmassa.
Laat afkoelen. -
4
Kneed de bloem met de kneedhaken van de mixer door de honing-botermassa. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het een nacht in de koelkast.
-
5
Leg een vel bakpapier in het bakblik. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak in porties uit tot 0,5 cm dikte. Steek er hartjes uit, leg ze op het bakblik en bak ze 12 tot 15 minuten op het op één na laagste niveau in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
6
Roer de poedersuiker door het sinaasappelsap. Verdeel het glazuur in 2 porties.
Kleur een portie met groene voedingskleurstof en de andere met rode en blauwe kleurstof tot het lila wordt. Giet het gekleurde glazuur in twee spuitzakken met een fijne spuitmond en versier de hartjes met stippen, strepen en spiralen. Laat het glazuur een uur hard worden. U kunt de hartjes in een goed gesloten koekblik 4 tot 6 weken vers houden.
Voorbereiding