Recept

Rosbief met gepekelde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze groenten blijven maanden goed in de koelkast

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de uien in een beboterde ovenschaal en zet ze 2 uur in de oven. Mix de uienpuree. Doe in een spuitzak.

  2. 2

    Snij wortels en bietjes in blokjes. Doe ze in 250 ml water met rijstazijn, suiker en alle specerijen. Laat inkoken tot er ¼ vloeistof over is.

  3. 3

    Bak de bospaddenstoelen kort in boter, het spek in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken.

  4. 4

    Laat de fond inkoken. Stoof ui, knoflook, wortel, selder en appel met de kruiden beetgaar in olie. Blus met wijn, wijnazijn en port. Doe er de fond bij en laat inkoken tot sausdikte.

  5. 5

    Kruid de rosbief met peper en zout. Braad in boter en olie. Laat de rosbief 10 min. rusten onder aluminiumfolie voor je ’m snijdt. Verdeel over de borden. Garneer met groenten, spek, paddenstoelen, saus en toefjes uienpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met gepekelde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!