Terrine van cranberry en pistache
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de eendenborst in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het vel, snij het eendenvlees in stukjes, bewaar het vet.
-
2
Maal de helft van het spek fijn met de eend, de lever en het varkensvlees. Week het brood in melk, knijp uit en meng met het vlees.
-
3
Kneed er de specerijen, cognac, eieren, 2 kl zout, gehakte sjalot en 4 el van het eendenvet door.
-
4
Schep de helft van het gehakt in de vorm, bestrooi met pistaches en cranberry’s en dek af met de rest van het gehakt. Leg er de rest van het spek over. Dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm 2 uur in een braadslee met heet water in de oven.
-
5
Haal de folie weg en laat nog 15 min. kleuren. Laat afkoelen en dan 2 dagen rusten in de koelkast voor je de terrine aansnijdt.