Recept

Eendenpaté met pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het eendenvlees, het kalfsvlees en het spek in blokjes. Maal alles in de vleesmolen, maar zorg dat het niet te fijn wordt. Doe het gemalen vleesmengsel in een grote kom, en strooi er 1/2 eetlepel zout en 1/2 eetlepel peper op. Voeg de pistaches, specerijen, cognac en het losgeklopte ei toe.

  2. 2

    Maak de terrine klaar. Bekleed de vorm eventueel met het vel van de eend of met een zeer goed afgespoeld darmnet. Schep het vleesmengsel in de terrine en vouw het vel (of darmnet) erover. (Je kunt het eendenvel of darmnet ook gewoon weglaten.) Leg een takje rozemarijn en de laurierblaadjes op het vleesmengsel. Zet de terrine 1 uur 45 min. in au bain-marie in een voorverwarmde oven op 175°C. Zet de oven dan uit en laat de terrine in de oven verder afkoelen. Laat hem dan nog 2 dagen in de koelkast staan voor je hem aansnijdt.

  3. 3

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenpaté met pistachenoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!