Kokos-limoenmakarons
bereiding
-
1
Spoel en droog de limoenen. Rasp de schil. Halveer de limoenen en pers ze uit.
Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).
-
2
Verwarm al roerend 4 el water met de suiker, zout, geraspte kokos en eiwitten; niet té warm, max. 60°C! Roer er de limoenzestes door en giet de warme massa in een spuitzak met grote tuit.
-
3
Leg bakpapier in het bakblik. Spuit er staven van ±30 cm op. Bak 10 à 12 minuten (in de onderste helft van de oven). Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Roer 3 à 4 tl limoensap door de poedersuiker. Snij de staven in stukken van 5 à 6 cm. Dompel ze met de uiteinden in het glazuur en laat hard worden op een rooster. In een koekblik blijven de makarons 4 weken lekker.
Voorbereiding