Recept

Kokos-limoenmakarons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geniet van deze lekker Oosters getinte koekjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en droog de limoenen. Rasp de schil. Halveer de limoenen en pers ze uit.

    Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).

  2. 2

    Verwarm al roerend 4 el water met de suiker, zout, geraspte kokos en eiwitten; niet té warm, max. 60°C! Roer er de limoenzestes door en giet de warme massa in een spuitzak met grote tuit.

  3. 3

    Leg bakpapier in het bakblik. Spuit er staven van ±30 cm op. Bak 10 à 12 minuten (in de onderste helft van de oven). Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Roer 3 à 4 tl limoensap door de poedersuiker. Snij de staven in stukken van 5 à 6 cm. Dompel ze met de uiteinden in het glazuur en laat hard worden op een rooster. In een koekblik blijven de makarons 4 weken lekker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokos-limoenmakarons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!