Recept

Dubbele kaasburger

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe het gehakt in een kom en meng er peper van de molen en wat zout onder. Meng het ei onder het gehakt, samen met het paneermeel.
 Rol 8 bolletjes van het gehakt en duw ze plat tot kleine hamburgers. Zet de verse hamburgers een half uurtje in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaat in zeer fijne schijfjes.
 Leg de sneetjes spek op een vel bakpapier. Bak het spek in een oven van 180°C. 

  3. 3

    Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. 
Bak de hamburgers aan één zijde goudbruin en zet het vuur wat lager. Na een paar minuten draai je de burgers om. Korst ook de andere zijde eerst op een hoog vuur en verlaag nadien het vuur opnieuw zodat de hamburgers voldoende doorbakken zijn. 

  4. 4

    Snij de mini-pistolets middendoor met een broodmes.
 Doe een scheutje ketchup op de onderste helft van het broodje. Leg daarop een versgebakken burger en vervolgens een sneetje cheddarkaas, het knapperig spek, een schijfje tomaat, het sneetje jonge kaas en enkele sneetjes augurk en ten slotte een blaadje sla. Plaats het hoedje van de pistolet erbovenop. Steek vast met prikkertjes. Lekker als 4-uurtje of als party-food!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dubbele kaasburger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!