Recept

Fazant met pompoen en saffraansaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet je tanden in dit heerlijk gerecht! Warm aanbevolen door Libelle Lekker en Lidl Delicieux.

bereiding
  1. 1

    Schil, ontpit en snij de pompoen in stukken. Schil en snij de krieltjes in tweeën.

  2. 2

    Smelt boter in een pan en fruit de zilveruitjes erin glazig. Voeg pompoen en krieltjes toe, bevochtig met de wildfond, kruid met peper, zout en een snuifje saffraan. Besprenkel met enkele druppels limoen. Dek de pan af en laat de groenten 20 minuten stoven.

  3. 3

    Schep de groenten daarna uit de pan en laat de saffraanfond licht inkoken.

  4. 4

    Bak de fazantfilets in boter en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij de fazant daarna in plakjes en serveer in diepe borden met de gestoofde groen­ten en saffraansaus.

  6. 6

    Werk af met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fazant met pompoen en saffraansaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!