Soep van geroosterde tomaten + gehaktspiesjes
bereiding
-
1
Halveer en ontpit de trostomaten. Snij de uien in partjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Besprenkel de trostomaten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster ze 18 minuten in de voorverwarmde oven. Zet apart.
-
3
Verhit 1 el olijfolie in een pan. Fruit de uien hierin glazig. Blus met de bouillon. Roer de peterselie, de tomatenpuree, de pili-pili en de piment erdoor. Hang het kruidentuiltje in de pan. Kruid met zout en peper. Breng aan de kook.
-
4
Voeg zodra de bouillon kookt de geroosterde trostomaten toe. Breng weer aan de kook en zet dan het vuur laag. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
-
5
Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de soep met een staafmixer of doe hem door de puntzeef. Warm de resterende olie op en bak de soepballetjes in 1 à 2 minuten goudbruin aan alle kanten.
-
6
Verdeel de soep over kommen of glaasjes. Rijg de soepballetjes op spiesjes. Leg de spiesjes op de kommen.
Voorbereiding