Pompoensoep met luxetoppings
bereiding
-
1
Maak de soep. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Rooster ze 20 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen, de aardappel en de appel en snij ze in blokjes. Fruit de ui en de knoflook in 5 minuten glazig in olijfolie. Voeg de wortel, de appel, de aardappel en de gember toe er roerbak nog 5 minuten. Voeg de esdoornsiroop, de oregano, de kaneel, de chilivlokken, peper en zout toe en roer goed om. Blus de groenten met de bouillon en laat de soep 20 minuten onder deksel sudderen tot de groenten zacht zijn.
-
3
Mix de soep. Voeg de geroosterde pompoen toe en mix opnieuw. Voeg dan de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
-
4
Maak de gehaktspiesjes. Maak de lente-ui schoon en snipper ’m heel fijn. Meng de lente-ui samen met de eidooier door het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er 12 hapklare balletjes van. Bak ze in een pan met wat boter. Prik ze dan per 3 op een spiesje.
-
5
Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof en voeg de sesamzaadjes toe.
-
6
Mix de peperkoek in een blender en meng er de pompoenpitten onder.
-
7
Verbrokkel de feta en meng er de gehakte peterselie onder.
-
8
Doe de gehaktspiesjes, de spekjes, de feta, de crumble en de appelchips in aparte potjes en serveer ze bij de soep. Of schenk de soep al in kommetjes, leg er zelf een spiesje op, strooi er de crumble, de spekjes en de feta over en geef er de chips apart bij.