Soep van pastinaak en ahornsiroop + parmezaankoekjes
bereiding
-
1
Schil de pastinaak, snij in stukken. Snij de ui in partjes. Rasp de parmezaan/ Hak de rozemarijnnaaldjes.
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Meng in een kom de bloem, het zout, de peper, de chilipoeder, de Parmezaanse kaas en de rozemarijn. Voeg de boter toe. Meng goed en vorm tot een deegbal. Rol in keukenfolie en zet 30 minuten koel weg. Rol tussen 2 bladen bakpapier het deeg uit tot een lap van 5 mm dik. Steek er cirkels uit met een doorsnee van 4 cm. Verdeel de koekjes over een met een bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 à 20 minuten in de oven.
-
3
Verhit de olijfolie in een pan met een zware bodem. Fruit de ui in de olie. Voeg de stukken pastinaak toe en laat even meestoven. Blus met de kippenbouillon.
-
4
Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
-
5
Mix de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng indien nodig verder op smaak. Laat nog even opwarmen.
-
6
Verdeel de soep over kommen. Garneer met een scheutje ahornsiroop en een takje rozemarijn. Serveer met de zandkoekjes met Parmezaanse kaas.
Voorbereiding
Koekjes