Koolpakketjes gevuld met gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Week de rozijnen 30 minuten in lauw water. Spoel de paprika en snij in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
-
2
Maak de grootste, buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek.
-
3
Vermeng het gehakt met de geweekte rozijntjes, de blokjes paprika en het ei. Kruid indien nodig met peper en zout.
-
4
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Maak er pakketjes van.
-
5
Fruit de ui en de knoflook glazig in een nootje boter. Doe er de tomatenblokjes, tijm en laurier bij. Leg de koolpakjes op de tomaten. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.
Voorbereiding