Gevulde groenten met gehakt, kikkererwten en couscous
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de couscous gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork en roer er 2 eetlepels olijfolie door. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een vergiet.
-
2
Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en roerbak rul.
-
3
Voeg de abrikozen- en tomatenblokjes, de lente-ui en de gesnipperde kruiden toe (hou een klein beetje kruiden apart voor de afwerking). Kruid met peper en zout. Roer er de couscous en de kikkererwten door.
-
4
Hol de courgette en de aubergine een beetje uit. Snij het kapje van de paprika’s. Vul de groenten met de couscous-gehaktmengeling, zet ze in een ovenschotel en sprenkel er royaal olijfolie over. Zet gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er vlak voor het serveren nog de apart gehouden kruiden over.