Mosselen met venkel en pastis (2)
bereiding
-
1
Snipper de ui en de venkel. Fruit ze in een grote pan aan in de boter. Doe er de pastis bij. Voeg er de goed gespoelde mosselen aan toe en zet het deksel op de pan. Kook de mosselen gaar en schud ze ondertussen een paar keer op. Ze zijn klaar als de schelpen open zijn.
-
2
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan maar laat de groenten en het kookvocht erin. Haal de mosselen uit hun schelp (laat er 8 in de schelp om te garneren). Houd alle mosselen warm in een afgedekte kom.
-
3
Laat het kookvocht van de mosselen voor twee derde inkoken. Voeg er de room en de eidooiers aan toe. Roer tot de saus ingedikt is. Voeg er de f ijngehakte dragon aan toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
4
Doe de mosselen bij de saus en laat ze goed warm worden. Verdeel ze over 4 kommetjes en garneer met de mosselen in de schelp en een takje dragon. Lekker met stokbrood.