Maaltijdsoep met boerenkool
bereiding
-
1
Prik de kruidnagels in de ongepelde ui. Pel de knoflook. Breng 2 liter water aan de kook. Doe er het hammetje, de ui, de knoflook en de ui met de kruidnagels bij. Laat 2 uur zacht koken onder deksel. Maak de groenten schoon. Schaaf de kool fijn. Snij de prei in ringetjes, de selder in boogjes, de wortelen in plakjes, de aardappelen en de rapen in stukjes.
-
2
Zeef de bouillon. Blancheer de koolsnippers 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.
-
3
Stoof de andere groenten aan in een nootje boter. Giet er de gezeefde bouillon bij. Voeg er de kool aan toe. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Snij het hammetje in plakjes. Doe het weer bij de soep. Laat nog even doorwarmen. Serveer goed heet.
Voorbereiding