Lasagne met boerenkool, gegrilde courgette en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de plakjes courgette op een met bakpapier beklede bakplaat, kwast beide kanten in met olijfolie en kruid met zout. Rooster de plakjes 12 minuten in de oven.
-
2
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook en oregano toe. Voeg de boerenkool toe en roer om. Meng de ricotta met de citroenrasp en de peterselie en kruid met peper en zout. -
3
Verdeel 1/3 van de courgetteplakken over een ingevette ovenschaal. Verdeel er de helft van het ricottamengsel over en de helft van de boerenkool. Strooi er 1/3de van de mozzarella over. Beleg met de helft van de resterende courgetteplakken, de resterende ricotta en boerenkool.
-
4
Bestrooi met de helft van de resterende mozzarella. Beleg met de rest van de courgetteplakken en strooi er de rest van de mozzarella over. Zet 15 minuten in de oven. Serveer er de waterkers en bietensla bij.