Recept

Koolstoemp met bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Spoel de kool en snij in heel fijne repen. Snij ook de dunne plakjes bacon in fijne reepjes.

  3. 3

    Laat de reepjes bacon knapperig bakken in een nootje boter. Schep ze uit de pan en laat opdrogen op keukenpapier. Laat nog wat boter smelten in dezelfde pan. Roerbak daarin de koolreepjes 5 minuten. Kruid met nootmuskaat, peper en (weinig) zout. Doe de baconreepjes weer bij de kool. Laat nog even doorwarmen.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en laat ze wat opdrogen. Plet met de pureestamper en vermeng met de kool. Hou de stoemp warm op een zacht vuur.

  5. 5

    Bak de dikke plakken bacon 2 minuten aan elke kant in boter.

  6. 6

    Serveer bij de stoemp. Werk het bord af met een beetje graanmosterd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koolstoemp met bacon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!