Gegratineerde uiensoep (2)
bereiding
-
1
Pel de uien en snij in dunne schijfjes. Fruit ze 35 minuten in boter tot de ui mooie mooi gekaramelliseerd is. Voeg het kruidentuiltje toe.
-
2
Blus met de bouillon, de wijn en de witte wijnazijn toe. Laat de soep 20 minuten sudderen, roer af en toe om.
-
3
Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met azijn, peper en zout toe. Warm de ovengrill voor.
-
4
Besprenkel de broodjes met olijfolie en gril ze 3 minuten onder de grill.
-
5
Beleg de broodjes met een plakje gruyère en kruid met een mespunt paprikapoeder.
-
6
Giet de soep tot ¾in ovenbestendige soepkommen en leg de broodjes er bovenop.
-
7
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de kommen opnieuw 5 minuten onder de grill tot de kazen mooi gesmolten zijn. Serveer meteen.