Italiaanse gehaktballensoep
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Snij de ui, wortel, prei en selder fijn.
-
2
Stoof de groenten in de boter. Voeg tomatenblokjes en puree toe en roer goed om.
-
3
Blus met de bouillon en voeg het kruidentuiltje en de oregano toe. Kruid verder met peper en zout.
-
4
Breng de soep aan de kook en zet eens de soep kookt het fornuis zachter, laat 20 minuten zachtjes stoven.
-
5
Meng het gehakt met de Parmezaan en rol er hapklare balletjes van.
-
6
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
-
7
Doe de balletjes erbij en laat 5 minuten verder garen.
-
8
Verwarm de ovengrill voor. Snij het brood in plakjes, besprenkel met olijfolie er en rooster ze mooi goudbruin onder de grill.
-
9
Snij de mozzarella in blokjes. Serveer de soep met de geroosterde ciabattabroodjes en lepel nog wat mozzarellablokjes in de soep en leg er nog een blaadje basilicum over.