Recept

Italiaanse lentesoep met kip, orzo en bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Je kunt voor deze soep Italiaanse bonen naar smaak gebruiken, zoals borlottibonen of cannellinibonen. Die hebben allebei een nootachtige smaak. In Italië zijn deze bonen erg populair en kun je ze op de markt vaak vers en gedroogd kopen. Bij ons vind je ze in blik in de supermarkt. Bonen zijn trouwens ook een ideale vleesvervanger: je kunt de kip in dit recept dus gerust schrappen en enkel bonen gebruiken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de kippenbouillon. Pocheer daarin de kip. Haal de kip eruit en zeef de bouillon. Gebruik de bouillon voor de soep en hou de kip even apart.

  2. 2

    Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en maak de korrels wat los. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de uien. Maak de preiwitten schoon en snij ze fijn. Spoel de courgettes en snij ze in blokjes.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de ui, de prei en de courgette in. Voeg de tomatenpuree en de kerstomaten toe en roer goed los. Blus de groenten met de bouillon, voeg de bonen toe en laat de soep 15 à 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg de laatste minuut de gekookte orzo en de erwtjes toe.

  4. 4

    Verdeel de soep over de kommetjes. Snij de kip in plakjes en leg ze in de soep. Werk de soep af met de postelein en peper en zout naar smaak.

  5. 5

    Lekker met soepstengels! Je kunt de soep nog afwerken met parmezaan of een lepel kant-en-klare pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse lentesoep met kip, orzo en bonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!