Italiaanse lentesoep met kip, orzo en bonen
bereiding
-
1
Verwarm de kippenbouillon. Pocheer daarin de kip. Haal de kip eruit en zeef de bouillon. Gebruik de bouillon voor de soep en hou de kip even apart.
-
2
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en maak de korrels wat los. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de uien. Maak de preiwitten schoon en snij ze fijn. Spoel de courgettes en snij ze in blokjes.
-
3
Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de ui, de prei en de courgette in. Voeg de tomatenpuree en de kerstomaten toe en roer goed los. Blus de groenten met de bouillon, voeg de bonen toe en laat de soep 15 à 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg de laatste minuut de gekookte orzo en de erwtjes toe.
-
4
Verdeel de soep over de kommetjes. Snij de kip in plakjes en leg ze in de soep. Werk de soep af met de postelein en peper en zout naar smaak.
-
5
Lekker met soepstengels! Je kunt de soep nog afwerken met parmezaan of een lepel kant-en-klare pesto.