Zalm met paksoi en yoghurtdressing
bereiding
-
1
Snij de paksoi in reepjes, spoel ze en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes. Hak een paar takjes dille.
-
2
Bak de knoflook kort in een scheut hete olie. Doe er de paksoi bij. Roerbak 1 minuut. Giet er een kopje water bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen.
-
3
Kruid de zalmmoten met peper en zout. Bestuif ze met de bloem. Bak ze 4 minuten aan elke kant, in een mengsel van boter en olie.
-
4
Klop de yoghurt op met het citroensap en een mespunt fijne suiker, flink wat peper en een snuifje zout. Vermeng met de dille. Zet in de koelkast.
-
5
Verdeel de paksoi over de borden. Leg er een warme zalmfilet op. Werk af met een lepel gekoelde dressing.
Voorbereiding
Dressing