Broccolisalade met spinazie, ovenzalm en yoghurtdressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de broccoli in roosjes en kook ze in gezouten water. Spoel de lente-uitjes en snij ze fijn. Snij de kruiden grof. Spoel de spinazie.
-
2
Giet de broccoli af en spoel onder koud stromend water. Snij 1 limoen in schijfjes. Leg de zalmfilet op een bakplaat met bakpapier en leg de schijfjes limoen dakpansgewijs op de zalm. Kruid met peper en zout. Bak de zalm ongeveer 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. Trek de zalm daarna in stukken uit elkaar.
-
3
Meng ondertussen het sap van de overige limoen met de yoghurt en kruid met peper en zout.
-
4
Meng alle groenten onder elkaar in een schaal, verdeel er de stukken zalm over en werk af met de dressing. Kruid eventueel nog met peper en zout.