Groene asperges en tuinbonen met ei en crumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de crumble. Leg het mengsel op een bakplaat en rooster het 15 à 20 minuten. Laat afkoelen.
-
2
Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten in lichtgezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Diepvriesbonen hoef je maar een keer te doppen.
-
3
Blancheer de asperges 1 à 2 minuten, laat schrikken onder koud stromend water.
-
4
Meng de tuinbonen, de asperges en de blaadjes van de little gem. Maak de dres- sing door de ingrediënten te mengen, en giet over de salade.
-
5
Breng water aan de kook in een hoge pot en doe er een scheut azijn in. Zet het vuur lager, het water moet net onder het kook- punt blijven. Maak met een lepel een draai- kolk in het water en leg er een ei in. Pocheer het 3 minuten. Neem het met een schuim- spaan uit het water, laat uitlekken en doe hetzelfde met de andere 3 eieren.
-
6
Verdeel de salade over 4 borden, leg er telkens een gepocheerd ei op, werk af met de crumble en serveer.