Recept

Lentepizza met basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Stort de bloem op een werkblad. Los de gist met de suiker op in 150 ml lauw water. Giet bij de bloem, voeg zout en olie toe en kneed met de handen. Voeg indien nodig nog wat water of bloem toe. Kneed tot een dikke bol en leg in de kom. Dek af en laat minstens 1 uur rusten op een warme plaats.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de look onder de ricotta en kruid met zout, peper en citroensap. Laat de erwten en bonen ontdooien. Snij het spek in reepjes en trek de mozzarella in stukken.

  3. 3

    Verdeel het deeg in vier stukken en kneed elke portie nog eens door. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit. Leg elke bodem op een vel bakpapier.

  4. 4

    Besmeer het deeg met de ricotta en leg er de erwten, bonen en spek op. Leg de pizza’s op een bakplaat en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Verdeel de basilicumblaadjes en de mozzarella over de pizza’s en bestrooi met wat cayennepeper. Serveer meteen.

  6. 6

    MAKKELIJK VOORAF

    Bereid het deeg al een dag van tevoren en laat het een nacht afgedekt rusten in de koelkast.
    Zo krijg je extra luchtig pizzadeeg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentepizza met basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!