Eieren-in-een-potje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het spek in dunne reepjes. Pel de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn. Vet de ovenvaste potjes in.
-
2
Bak de ui- en knoflooksnippers en de spekjes in 1 el boter. Verdeel deze over ingevette ovenvaste schaaltjes en giet er telkens 1 el room bij. Tik de eitjes open boven de potjes, zorg dat de dooier heel blijft. Kruid met peper en zout en verdeel de resterende room over de potjes. Kruid opnieuw met peper en zout.
-
3
Breng voldoende water aan de kook om de opvangschaal van de oven met een bodem heet water te vullen. Giet het water in de opvangschaal, zet er de potjes in en schuif de schaal voorzichtig in de oven. Laat de eitjes 15 minuten au bain-marie stollen.
-
4
Snij het toastbrood in soldaatjes en steek er met een koekjesvormpje hartjes uit. Bak de hartjes goudbruin in boter en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de eierpotjes met fijngehakte peterselie en serveer ze met de soldaatjes.