Recept

Gehakt in Chinese kool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de bladeren van de Chinese kool en blancheer ze enkele minuten in kokend licht- gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken.

  2. 2

    Schil en snipper de gember. Pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt en de gember toe en plet met een vork. Kruid met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes en meng onder het gehakt.

  3. 3

    Spoel de paarse rijst zorg- vuldig en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de helft van de rijst onder het gehakt en verdeel dit gehakt-rijstmengsel over de koolbladeren. Rol op tot een rolletje en verdeel over de borden. Serveer met nog wat paarse rijst en snipper er wat bladpeterselie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehakt in Chinese kool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!