Wok van varkensgehakt en groene groenten
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes of verdeel in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Doe hetzelfde met het groen van de uitjes en hou dit apart. Maak de Chinese kool schoon en snij in reepjes. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Pers het sap uit de limoen.
-
2
Verhit de olie in een wok, op een hoog vuur. Roerbak het gehakt in 4 à 5 min. rul en goudbruin. Doe er de groene groenten, het wit van de lente-uitjes en de knoflook bij en roerbak nog 1 à 2 min., tot de groenten beetgaar zijn.
-
3
Meng in een kopje de ketjap met de sojasaus en de sesamolie en roer dit sausje door de gehakt-groentenmix. Roerbak even verder en voeg dan de Chinese kool en het limoensap toe. Roerbak nog 1 min.
-
4
Werk af met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui en serveer met gestoomde rijst.