Spinaziesoep met ricottaballetjes
bereiding
-
1
Maak eerst de kaasballetjes. Pel en snipper de knoflook. Meng de ricotta met de parmezaan, 50 g bloem, de eieren, bieslook en de knoflook in een kom. Kruid met peper en zout. Doe de overige bloem in een bord. Maak met een lepel balletjes van het ricottamengsel en rol ze door de bloem. Zet koel weg tot gebruik.
-
2
Maak de champignons en de spinazie schoon. Snij de champignons in stukken. Pel en snipper de ui. Stoof glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en stoof 5 minuten mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
-
3
Doe, in porties, de ricottaballetjes in de bouillon en laat 3 à 4 minuten koken tot de balletjes komen bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Doe nu de spinazie bij de bouillon en laat slinken. Mix de soep fijn.
-
5
Bak de balletjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag in wat olijfolie.
-
6
Serveer de soep met de balletjes. Werk af met bieslook en enkele spinazieblaadjes.