Aardappelsoep met notenpesto
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Pel en snipper de ui, snij de preiwitten in ringen. Fruit de ui en de prei in de boter, in een grote pan.
-
2
Bestrooi met de bloem en blus met de bouillon. Doe er de aardappelblokjes bij en kook gaar in ± 20 minuten. Mix de soep, roer er de room door en kruid met peper en zout.
-
3
Doe de gehakte peterselie samen met de knoflook en de walnoten in een blender. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix fijn. Voeg nu de geraspte parmezaan toe en mix opnieuw. Voeg ten slotte in een straaltje de rest van de olijfolie toe en mix tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en een beetje zout.
-
4
Serveer de soep in kommetjes, garneer met wat notenpesto en strooi er gehakte walnoten over. Lekker met stokbrood.