Hartige kaastaart met zalm
bereiding
-
1
Smelt de boter voor de bodem. Mix het pumper- nickelbrood fijn in de keukenrobot, meng er de ge- smolten boter door. Beboter de springvorm en leg bakpapier op de bodem. Doe het broodmengsel in de vorm en druk goed aan. Laat 30 minuten opstij- ven in de koelkast.
-
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Meng in een kom de zure room met de plattekaas en de citroenschil. Kruid met peper en zout.
-
3
Verwarm het citroensap, haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
-
4
Roer 1/3 van het zureroommengsel door het citroensap, meng dan alles met de rest van het zureroommengsel. Doe het mengsel in de spring- vorm en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Werk de taart af met verse dille en plakjes gerookte zalm.