Recept

Hartige kaastaart met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter voor de bodem. Mix het pumper- nickelbrood fijn in de keukenrobot, meng er de ge- smolten boter door. Beboter de springvorm en leg bakpapier op de bodem. Doe het broodmengsel in de vorm en druk goed aan. Laat 30 minuten opstij- ven in de koelkast.

  2. 2

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Meng in een kom de zure room met de plattekaas en de citroenschil. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm het citroensap, haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  4. 4

    Roer 1/3 van het zureroommengsel door het citroensap, meng dan alles met de rest van het zureroommengsel. Doe het mengsel in de spring- vorm en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Werk de taart af met verse dille en plakjes gerookte zalm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige kaastaart met zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!