Crème brûlée met saffraan
bereiding
-
1
Breng de room aan de kook, met de melk, het saffraanpoeder en het vanillestokje. Neem van het vuur en laat 10 minuten trek- ken. Schraap het vanillemerg uit het stokje en voeg bij de melk.
-
2
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
3
Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Giet er de warme saffraanroom bij. Roer stevig door. Zet nog even op een zacht vuur en blijf roeren tot de crème begint in te dikken, maar laat niet meer koken.
-
4
Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes. Zet ze in een bain-marie en laat ongeveer 40 minuten stollen in de oven.
-
5
Zet minstens 4 uur – of een nacht – in de koelkast.
-
6
Bestrooi de crème voor het serveren met de rietsuiker. Zet de schaaltjes een paar minuten onder de hete grill, tot de suiker begint te kleuren, of karamelliseer ‘m met een brandertje. Serveer meteen.