Recept

Crème brûlée

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De slanke variant van deze klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120 °C.

  2. 2

    Klop de eieren met het vanillemerg tot een luchtige massa. Voeg de kokosmelk en de 2 el honing toe en klop tot een homogeen geheel. Voeg een scheutje limoensap en -rasp toe en vul individuele ovenschaaltjes (ramekins).

  3. 3

    Zet de ramekins in een ovenschaal gevuld met water (au bain-marie) en laat gedurende 35 minuten garen in de voorverwarmde oven. Controleer of de crème brûlée al stevig genoeg is alvorens uit de oven te halen.

  4. 4

    Laat minstens 15 minuten afkoelen.

  5. 5

    Maak intussen de topping. Meng in een vetvrije pan de honing en gehakte noten. Roer tot de honing karameliseert (donkerbruin) wordt. Pas op dat deze niet aanbrandt. Stort op een bakpapier of siliconen mat en laat volledig afkoelen. (Indien de honing bij het afkoelen niet krokant is, was de honing niet ver genoeg gekaramelliseerd.)

  6. 6

    Breek enkele stukken en serveer bij de afgekoelde crème brûlée.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!