Tiramisu met fruit
bereiding
-
1
Dompel de perziken kort onder in kokend water. Spoel meteen met koud water. Pel, halveer en ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Doe de helft van de perzikblokjes met 2 eetlepels citroensap en de honing in een pannetje en breng aan de kook. Prak ze fijn met een vork. Meng met de rest van de perzikstukjes en laat afkoelen.
-
3
Spoel de frambozen. Hou er 4 apart voor de afwerking. Meng de rest van de frambozen met de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap. Laat kort marineren.
-
4
Roer de mascarpone luchtig met de vanille- suiker. Klop het eiwit stijf, spatel voorzichtig door de mascarpone en meng goed.
-
5
Doop de koekjes kort in het sinaasappelsap en breek ze in stukken.
-
6
Bedek de bodem van 4 glaasjes met mascar- pone, enkele frambozen en wat koekjes. Her- haal dezelfde volgorde nog een keer. Verdeel er de perziken over en eindig met mascarpone- crème. Zet de glaasjes minstens 30 minuten in de koelkast.
-
7
Werk voor het serveren af met geraspte citroenschil en frambozen.