Recept

Tiramisu met fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Dompel de perziken kort onder in kokend water. Spoel meteen met koud water. Pel, halveer en ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Doe de helft van de perzikblokjes met 2 eetlepels citroensap en de honing in een pannetje en breng aan de kook. Prak ze fijn met een vork. Meng met de rest van de perzikstukjes en laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de frambozen. Hou er 4 apart voor de afwerking. Meng de rest van de frambozen met de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap. Laat kort marineren.

  4. 4

    Roer de mascarpone luchtig met de vanille- suiker. Klop het eiwit stijf, spatel voorzichtig door de mascarpone en meng goed.

  5. 5

    Doop de koekjes kort in het sinaasappelsap en breek ze in stukken.

  6. 6

    Bedek de bodem van 4 glaasjes met mascar- pone, enkele frambozen en wat koekjes. Her- haal dezelfde volgorde nog een keer. Verdeel er de perziken over en eindig met mascarpone- crème. Zet de glaasjes minstens 30 minuten in de koelkast.

  7. 7

    Werk voor het serveren af met geraspte citroenschil en frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu met fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!