Tiramisu met witte chocolade en frambozen
bereiding
-
1
Smelt de witte chocolade samen met de melk in de microgolf of au bain-marie. Roer goed tot een gladde crème en laat een beetje afkoelen.
-
2
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Klop de eidooiers samen met de suiker en de mascarpone tot een gladde crème. Schenk er de lichtjes afgekoelde witte chocolade bij en roer goed door. Spatel er ten slotte het stijfgeklopte eiwit onder.
-
3
Neem een mooie grote schaal. Wentel de boudoirkoekjes door het sinaasappelsap en leg ze op de bodem. Spatel er een laagje van de crème op en verdeel er een handvol frambozen over. Herhaal en eindig met een laagje mascarponecrème. Hou nog enkele frambozen apart voor de afwerking. Zet de tiramisu afgedekt minstens enkele uren in de koelkast.
-
4
Serveer de tiramisu met de rest van de frambozen en rasp er nog de extra witte chocolade over.