Recept

Salade van scampi's, pompelmoes en avocado met spek-citrusvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon, maar laat het staartje eraan. Bak ze krokant in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snij de onder- en bovenkant van de pompelmoes. Schil de pompelmoes met een scherp mes, à vif, en snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op. Snij de avocado doormid- den, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snij in plakjes. Snij de lente-ui in ringen.

  3. 3

    Bak het ontbijtspek krokant in een pan zonder vetstof. Laat het uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan, blus met het opgevangen pompelmoessap en roer er de chilisaus door. Breek het spek in stukjes.

  4. 4

    Maak de blaadjes sla los, scheur ze eventueel wat kleiner. Meng met de pompelmoes, de avocado, de lente-ui, het spek en de scampi’s. Maak aan met wat van de spek-citrusvinaigrette, geef er de rest van de vinaigrette in een kommetje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van scampi's, pompelmoes en avocado met spek-citrusvinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!