Honinglam met gekaramelliseerde lente-ui en jonge bloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Meng met 2 eetlepels olijfolie en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 minuten in de oven.
-
2
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit in een ovenbestendige braadpan wat zonnebloemolie en bak de lamskroontjes een voor een rondom goudbruin.
-
3
Maak de bloemkooltjes schoon (gebruik je een grote bloemkool, verdeel die dan in roosjes). Kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
-
4
Breng ondertussen het vijfkruidenpoeder met de ketjap manis, sojasaus en honing aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een dikke stroop. Smeer de lamskroon er mee in, hou nog een
beetje over voor na het braden en voor de lenteui. Zet het lamsvlees de laatste 12 minuten bij de aardappeltjes in de oven, zo wordt het mooi rosé. -
5
Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten onder aluminiumfolie rusten alvorens aan te snijden.
-
6
Maak de lenteui schoon en snij ‘m in stukken van 3 cm. Roerbak in een pan met wat olijfolie en voeg 3 eetlepels van het glazuur toe. Laat karamelliseren.
-
7
Serveer de lamskroon met gekaramelliseerde lenteui, de bloemkooltjes en de gebakken aardappelen.