Recept

Steak met chimichurri en avocadosalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de peterselie en koriander en snipper fijn. Halveer de chilipeper, verwij- der de zaadjes en snipper het vrucht- vlees fijn. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de sjalot. Stamp de peperkorrels fijn samen met het laurierblad. Schep alles samen met olijfolie, wittewijnazijn, citroensap en zout in een kom en roer goed. Zet een halfuur koel weg.

  2. 2

    Maak de salade. Spoel en halveer de tomaatjes. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Spoel de koriander en snip- per grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes.

  3. 3

    Klop het citroensap los met de olijfolie, breng op smaak met een snuifje suiker en zout en schep er alle ingrediënten voor de salade door.

  4. 4

    Verwarm de grill voor. Bestrijk de steaks met de chimichurri en gril het vlees naar smaak. Serveer met de avocado-tomatensalade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met chimichurri en avocadosalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!