Soufflé-koek met sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Pers het sinaasappelsap, snij een beetje schil in stukjes.
-
2
Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Doe er de sinaasschilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken. Laat de sinaaschilletjes uitlekken en afkoelen.
-
3
Doe de eidooiers met de bloem, het sinaasappelsap en evenveel water in een mengkom. Bewerk 2 minuten met de mixer-kloppers, op hoogste snelheid, tot het mengsel wit-schuimig is.
-
4
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het dooiermengsel. Doe er de sinaasappelschilletjes bij.
-
5
Verhit boter in een diep bakblik. Schep er, als de boter begint te schuimen, het eimengsel in. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
-
6
Bak 10 minuten op een laag vuur zonder om te roeren.
-
7
Neem van het vuur. Vouw de koek voorzichtig dubbel. Laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
Voorbereiding