Recept

Soufflé-koek met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een frisse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Pers het sinaasappelsap, snij een beetje schil in stukjes.

  2. 2

    Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Doe er de sinaasschilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken. Laat de sinaaschilletjes uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Doe de eidooiers met de bloem, het sinaasappelsap en evenveel water in een mengkom. Bewerk 2 minuten met de mixer-kloppers, op hoogste snelheid, tot het mengsel wit-schuimig is.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het dooiermengsel. Doe er de sinaasappelschilletjes bij.

  5. 5

    Verhit boter in een diep bakblik. Schep er, als de boter begint te schuimen, het eimengsel in. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

  6. 6

    Bak 10 minuten op een laag vuur zonder om te roeren.

  7. 7

    Neem van het vuur. Vouw de koek voorzichtig dubbel. Laat nog 10 minuten verder garen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soufflé-koek met sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!