Winterwortelsoep met pistaches en yoghurt
bereiding
-
1
Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn. Maak de prei schoon en schil de gele wortelen. Snij alle groenten in grove stukken.
-
2
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de uisnippers, prei en knoflook toe en stoof de groenten in 5 minuten zacht onder deksel. Voeg de Indische kruidenmengeling en komijn toe. Roer even en voeg dan de wortelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Laat alles 25 minuten zachtjes garen.
-
3
Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep, laat nog even doorkoken en mix een tweede keer.
-
4
Hak de pistachenoten grof. Hou 2 eetlepels apart voor de afwerking en meng de rest door de yoghurt. Kruid met peper en zout. Serveer de soep met een lepel pistacheyoghurt en werk af met wat gehakte noten.
-
5
-
6