Maatjessalade uit het noorden
bereiding
-
1
Was de aardappelen en kook ze in de schil 25 minuten in lichtgezouten water.
Giet en laat afkoelen.
Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.
-
2
Snij de maatjes in stukjes.
Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne lucifers.
Meng de aardappelreepjes met 3 eetlepels citroensap zodat ze niet verkleuren.
Hak de dille fijn.
-
3
Stamp de korianderzaadjes en de roze peperbessen fijn (dat lukt het beste in een vijzel).
Meng ze in een kommetje met de rest van het citroensap, de suiker, 3 eetlepels olie, peper en zout.
-
4
Meng de haringen, aardappelen en appelreepjes in een slakom.
Overgiet met de vinaigrette en meng goed.
Verdeel over de borden en werk af met gehakte dille.
Serveer meteen.