Recept

Chocolade chili-ijs met ananas en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tropisch feestje op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer het chilipepertje en verwijder de zaadlijsten. Hak de chocolade fijn.

  2. 2

    Breng melk, chili, room en suiker aan de kook. Laat 15 minuten afkoelen en verwijder de chilipeper.

  3. 3

    Verwarm de melk opnieuw en roer er de fijngehakte chocolade door.

  4. 4

    Klop de 4 eierdooiers luchtig op en voeg er de chocolademelk aan toe. Warm de crème au bain-marie op tot hij dik wordt.

  5. 5

    Laat het mengsel 30 minuten in de ijsmachine draaien. Zet in de diepvries.

  6. 6

    Breng 50 ml water aan de kook met de poedersuiker. Voeg er het merg uit een vanillestokje aan toe en laat inkoken tot siroop.

  7. 7

    Schil de ananas en snij met de machine in dunne plakjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Besprenkel met limoensap.

  8. 8

    Warm de kokosmelk op met bruine suiker. Voeg er het eiwit en de rum bij en klop au bain-marie op tot schuim.

  9. 9

    Leg ananas en avocado op borden, giet de siroop erover, leg het chocolade-ijs erop en werk af met kokosschuim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade chili-ijs met ananas en kokos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!