Chocolade chili-ijs met ananas en kokos
bereiding
-
1
Halveer het chilipepertje en verwijder de zaadlijsten. Hak de chocolade fijn.
-
2
Breng melk, chili, room en suiker aan de kook. Laat 15 minuten afkoelen en verwijder de chilipeper.
-
3
Verwarm de melk opnieuw en roer er de fijngehakte chocolade door.
-
4
Klop de 4 eierdooiers luchtig op en voeg er de chocolademelk aan toe. Warm de crème au bain-marie op tot hij dik wordt.
-
5
Laat het mengsel 30 minuten in de ijsmachine draaien. Zet in de diepvries.
-
6
Breng 50 ml water aan de kook met de poedersuiker. Voeg er het merg uit een vanillestokje aan toe en laat inkoken tot siroop.
-
7
Schil de ananas en snij met de machine in dunne plakjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Besprenkel met limoensap.
-
8
Warm de kokosmelk op met bruine suiker. Voeg er het eiwit en de rum bij en klop au bain-marie op tot schuim.
-
9
Leg ananas en avocado op borden, giet de siroop erover, leg het chocolade-ijs erop en werk af met kokosschuim.
Voorbereiding