Peertjes gevuld met veenbessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de veenbesjes met de gelei in een pannetje en laat de gelei zachtjes smelten. Laat indien nodig nog wat indikken.
-
2
Halveer de ongeschilde peren en hol ze uit met een parisienneboor of met een scherp lepeltje. Besprenkel ze met citroensap en leg ze in een ovenschaal. Breng het perensap aan de kook.
-
3
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot en hak de peterselie fijn. Stoof de paddenstoelen met de sjalot en de peterselie 3 minuten in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper. Verdeel ze over de uitgeholde peren. Lepel in elke peer ook wat veenbesjes. Giet het warme perensap rond de peren, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
-
4
Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Verkruimel de geitenkaas.
-
5
Haal de peren uit de oven, leg ze op een bordje met wat rucola en bestrooi met gehakte noten en geitenkaas. Serveer meteen.