Salade met kippengehaktballetjes
bereiding
-
1
Pel de rode ui. Snipper de helft fijn, snij de rest in dunne ringen. Meng de gesnipperde ui met het kippengehakt en de rozijnen. Kruid met peper en zout. Je kunt er eventueel ook een snufje kaneel bijdoen. Rol er kleine balletjes van.
-
2
Hak de helft van de walnoten, cashewnoten en pistachenoten fijn en meng. Rol de balletjes door deze crumble. Bak ze op een zacht vuurtje in boter goudbruin en gaar.
-
3
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze met de peultjes 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Snij de appel, met schil maar zonder klokhuis, in lucifers. Besprenkel met het sap van ½ citroen. Spoel de veldsla. Meng de sla met de afgekoelde broccoli en peultjes, de appellucifers en de rode-uiringen. Verdeel over borden.
-
4
Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap, de azijn en de olie. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
-
5
Verdeel de balletjes over de salade en werk af met de vinaigrette en de rest van de gehakte noten.