Stoofpot van pastinaak en kalfsschenkel
bereiding
-
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Schraap de pastinaken en de wortelen en snij beide in plakjes.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kalfsschenkels met de bloem. Bak ze aan beide kanten goudbruin in ruim olijfolie en boter, in een ovenvaste pan. Haal ze uit de pan en bak de uien glazig. Voeg de plakjes wortel en pastinaak toe en roerbak nog een paar minuten.
-
3
Leg de schenkels terug in de pan, op de groenten, voeg een bodempje water toe en zet het deksel erop. Laat 5 minuten pruttelen. Voeg de rozijnen, gember, rozemarijn, honing en passata toe, kruid met peper en zout, en laat nog 5 minuten onder deksel garen.
-
4
Blus met de bouillon, roer om en breng aan de kook. Zet de pan met deksel 1 uur in de oven. Controleer regelmatig en voeg eventueel wat extra water toe.
-
5
Haal de schotel uit de oven en kijk of het vlees zacht is. Zet indien nodig nog een halfuur in de oven. Kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer goed warm.