Recept

Ossobuco met witte bonen en polenta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Omdat het niet altijd een zomergerecht uit de Italiaanse keuken hoeft te zijn. Ossobuco is een typisch Milanese stoofpot. Het betekent letterlijk ‘bot met een gat’. Een goeie ossobuco klaarmaken vraagt wel wat tijd, al kun je de stoofpot ook gerust 1,5 à 2 uur in de oven laten garen op 180°C.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Maak de selder schoon en snij de stengels en de bladeren fijn. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.

  2. 2

    Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak de kalfsschenkels (eventueel in porties) goudbruin in wat boter en olijfolie in 10 tot 12 minuten. Schep het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Doe wat extra boter en olijfolie in de pan van het vlees en voeg de ui, de knoflook, de wortel en de selder toe. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur en leg dan het vlees weer mee in de pan. Voeg de wijn, de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat, de tijm en het laurierblad toe. Laat 15 minuten stoven en schenk er dan de bouillon bij. Laat de ossobuco afgedekt op een zacht vuur 1,5 uur sudderen, tot het vlees zacht is. Voeg de laatste 25 minuten de uitgelekte bonen en eventueel nog

  4. 4

    Maak de polenta klaar in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de boter en de helft van de parmezaan toe. Werk de polenta af met versgemalen peper en de rest van de parmezaan.

  5. 5

    Meng de peterselie met de extra parmezaan en werk er de ossobuco mee af. Serveer de ossobuco met de polenta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossobuco met witte bonen en polenta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!