Krokante yoghurt-kaastaart met bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp en pers de citroen voor zeste en sap.
-
2
Roer de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichte crème. Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor één bij het deeg. Hou de eiwitten apart.
-
3
Zeef de bloem en het bakpoeder en meng het met de melk door de crème.
-
4
Halveer het deeg en leg de ene helft in een met bakpapier beklede springvorm. Strijk glad en bak 15 minuten voor.
-
5
Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de poedersuiker. Lepel de helft ervan over de taart en strooi er de helft van de amandelschilfers over.
-
6
Bak nog 15 minuten (onderwarmte) en haal de taart met papier uit de vorm.
-
7
Herhaal deze stappen voor de tweede helft (of bak de helften tegelijkertijd).
-
8
Rist de besjes van de steeltjes. Vermeng mascarpone, yoghurt, suiker, limoenzeste en sap. Week de gelatine in koud water. Verwarm 3 eetlepels van de crème en los er de gelatine in op. Vermeng de 2 crèmes met de besjes.
-
9
Klop de room lobbig en spatel door de afgekoelde mascarponecrème.
-
10
Leg één taartbodem terug in de springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de tweede bodem. Laat 1 à 2 uur in de koelkast koud worden.
Voorbereiding